Articole filtrate după dată: Joi, 18 Februarie 2021

La putere doar pentru câteva săptămâni. Acesta este planul Nataliei Gavriliţa, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru. Vicepreşedintele PAS a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că dacă va primi votul de încredere în Parlament, va fi nevoită să demisioneze sau cabinetul de miniştri va pica prin moţiune, în condiţiile în care nu va avea sprijin politic.

O echipă de cercetători a cerut miercuri guvernelor să amâne administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID19 dezvoltat de Pfizer, despre care ei afirmă că are o eficacitate de 92,6% după prima doză, relatează joi Reuters.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Autorităţile de la Vatican au transmis angajaţilor din Cetatea Sfântă că riscă să îşi piardă locurile de muncă dacă refuză să fie inoculaţi cu un vaccin anti COVID-19 fără să prezinte motive medicale legitime, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Mâine, 19 februarie, pentru 200 de sportivi din întreaga Moldovă va lua startul cea mai dură competiție de alergare din Moldova — ștafeta de ultramaraton Rubicon.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a venit cu un răspuns oficial la demersul făcut de către deputatul Oazu Nantoi către judecătorii Înaltei Curți, prin care a solicitat să fie examinată posibilitatea revizuirii Hotărârii Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020 în ceea ce privește conceptul de „formalizare a majorității parlamentare”.

Curtea Constituțională (CC) a respins cererea PSRM privind suspendarea decretului președintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița și urmează să se expună definitiv pe 23 februarie 2021.

Începând de azi, carabinierii vor avea titlu de agent constatator și vor putea întocmi procese verbale pe numele persoanelor care încalcă ordinea publică sau nu respectă restricțiile impuse de Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică.

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), informează că, începând cu data de 17 februarie, numărul pasagerilor transportați trebuie să constituie 50% din capacitatea totală de îmbarcare.

Politicianul român Constantin Codreanu, care a cerut anterior retragerea cetățeniei române fostului premier Ion Chicu, anunță că a fost invitat la ședința Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), unde va fi examinată cererea sa.

Echipa Pro Moldova ar avea mai multe candidaturi pentru funcția de premier în această perioadă de criză, care să soluționeze problemele din țară.

Pagina 1 din 3