Articole filtrate după dată: Joi, 24 Noiembrie 2022

Bombardamentele rușilor asupra instalațiilor de electricitate din Ucraina a dus la o criză de generatoare, în toată regiunea, inclusiv în România. Cererea e uriașă, producătorii abia fac față, iar termenele de livrare ajung și la 3 luni.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Echipele operative au reuşit restabilirea alimentării cu energie electrică în reţelele de tensiune medie în majoritatea absolută a localităţilor afectate, informează Premier Energy. Totodată, furnizorul de energie a venit repetat cu recomandări pentru eficientizarea consumului de energie electrică.

O scanare RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) este un test care creează imagini clare ale structurilor din interiorul corpului dumneavoastră cu ajutorul unui magnet mare, a undelor radio și a unui computer. Medicii utilizează RMN pentru a evalua, diagnostica și monitoriza mai multe afecțiuni medicale diferite.

Deși bombardamentele rusești țintesc infrastructura energetică și Kievul, purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține cu cinism că nu a fost lovită capitala și că Ucraina poate pune capăt suferinței dacă îndeplinește cererile Rusiei.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a condamnat atacurile ruseşti cu rachete asupra spitalelor şi infrastructurii energetice a Ucrainei şi consecinţele acestora pentru Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță despre finalizarea inspecției inopinate efectuate la operatorul aerian „Air Moldova”.

Decizia prin care Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în proprietatea statului este pasibilă de a fi atacată cu recurs, dar totuși, de ieri, 24 noiembrie ea este executorie. Explicația a fost făcută de către Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Angela Merkel afirmă că a vrut să organizeze discuții la nivel european cu președintele rus Vladimir Putin anul trecut, înainte ca acesta să invadeze Ucraina, dar că în cele din urmă a ajuns la concluzia că nu îl va putea influența pe acesta până să părăsească funcția de cancelar, relatează Reuters.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Justiției în domeniul justiției a fost respinsă, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, se află la Moscova, anunță Andrei Spînu. Acesta ar urma să discute cu reprezentanții Gazprom despre livrările de gaz în Moldova.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 3