Articole filtrate după dată: Joi, 03 Noiembrie 2022

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a îndemnat, din nou, pe cetățeni și pe colegii săi din legislativ să facă economie de energie electrică. El a explicat din ce motive s-a scumpit curentul și a îndemnat cetățenii să pună presiuni pe ”primarii populiști”, care conectează iluminatul stradal ziua în amiaza mare.

Sportivii de performanță, care au premii la discipline olimpice, vor primi burse de două ori mai mari. Un proiect care prevede acest lucru a fost adoptat la ședința plenară de astăzi.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, anticipează că preţurile gazelor naturale în Europa vor scădea cu aproximativ 30% în lunile următoare. Este o schimbare semnificativă a nivelurilor observate în luna august.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Rusia a desfășurat în Belarus trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, cea mai modernă versiune a acestui avion dezvoltat în anii '70, dotate cu rachete hipersonice de tip Kinjal - un vector care poate lovi în câteva minute orice capitală europeană, inclusiv cu un focos nuclear.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Fostul director al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurie Topală a fost extrădat în Republica Moldova, în seara zilei de joi, 3 noiembrie. De pe Aeroportul Internațional Chișinău, acesta a declarat că nu își recunoaște vina și a refuzat să comenteze acuzațiile procurorilor.

Autoritățile R. Moldova trebuie să comunice populației despre toate ajutoarele oferite de România și tot șantajul și amenințările Rusiei. De această părere este analistul politic român Cristian Hrițuc, în contextul anunțului precum că România vinde R. Moldova 90 la sută din consumul energiei electrice.

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, a fost complet dezactivată. Din cauza bombardamentelor de ieri, aceasta a pierdut conexiunea la ultimele două linii de comunicație de înaltă tensiune.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Republica Moldova va găzdui, în perioada 21-26 martie 2023, o grupă de calificare pentru Campionatul European de juniori U19 la futsal, ediția 2023.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

Belgradul s-a transformat într-un adevărat paradis după începutul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Numărul mare de oameni sosiţi în ţară a generat o cerere uriaşă de închiriere de locuinţe și spații de lucru, scrie Bloomberg.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

„Președintele Maia Sandu este un bandit, care aplică metodele anilor '90 și va sta la pușcărie pentru răpire de persoane”. Declarația făcută de președintele Partidului Șor, Ilan Șor, în contextul extrădării fostului deputat democrat Vladimir Andronachi.

Pagina 1 din 3

ALTE ȘTIRI DE LA INSITUȚIILE PUBLICE