Articole filtrate după dată: Miercuri, 09 Noiembrie 2022

Ministrul Andrei Spînu a rămas fără cont de Telegram, după incidentul de astăzi. „Orice mesaj publicat acolo nu este din numele meu și vă rog să fie tratat ca fiind fals”, scrie acesta pe Facebook.

Vladimir Putin a făcut „mai multe greșeli uriașe și strategice” când a invadat Ucraina, a declarat, miercuri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Livia Mitrofan este prima candidată la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a fost promovată de Comisia Pre-vetting.

Moscova a declarat un angajat al Ambasadei Republicii Moldova persona non grata.

Consilierul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, Mihail Podoleak, a declarat astăzi, 9 noiembrie, că este prea devreme pentru a vorbi despre retragerea trupelor rusești din Herson.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Directorul Moldavskaia GRES, Valentin Trubceanin, a acuzat autoritățile moldovenești că "au luat o parte din gazul care merge în mod tradițional către Transnistria".

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Pe 31 octombrie, pe teritoriul Republicii Moldova au căzut fragmente ale unei rachete rusești "Kalibr" - la această concluzie au ajuns experți din ministerul apărării care au efectuat o inestigație în preajma satului Naslavcea, raionul Ocnița.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete, la 10 octombrie 2022, și urmare a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița, la 31 octombrie curent.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe a Congresului Deputaților din Regatul Spaniei.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a ordonat miercuri începerea retragerii trupelor aflate pe malul vestic al râului Nipru, unde se află Herson, cel mai mare oraș pe care Rusia îl cucerise după invazia din februarie, anunță agenția oficială de presă rusă TASS.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME
Pagina 1 din 3