Articole filtrate după dată: Marți, 08 Noiembrie 2022

Președintele Partidului Platforma DA, Dinu Plîngău, se arată bucuros că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională privind declararea neconstituționalității Partidului Șor.

Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a declarat purtătoarea de cuvânt a MEC, Viorica Pistrui.

Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, spune că Rusia și India „iau în considerare” producția în comun de echipamente moderne de apărare.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, exclude deciziile dure în relațiile cu Tiraspolul, inclusiv încercări de a exercita presiuni asupra Transnistriei prin utilizarea pârghiei economice, așa cum sugerează o serie de experți.

Compania Moldovagaz trimite cu regularitate demersuri către Gazprom, în condițiile în care concernul rus au amenințat că poate sista complet livrările de gaze naturale în Republica Moldova.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la conferința internațională „Investitorii Străini pentru Dezvoltarea Durabilă a Moldovei”, organizată de Asociația Investitorilor Străini din Republica Moldova (FIA).

Alegerile de la jumătatea mandatului care se desfășoară marți în SUA sunt de o mare importanță, pentru că, dacă Donald Trump ar mai fi fost astăzi președinte, nu ar mai fi izbucnit războiul în Ucraina, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat anunțul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, privind sesizarea prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Politic Șor.

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență.

Deciziile CEDO spun că Rusia e responsabilă de-facto de tot ce se întâmplă în raioanele din stânga Nistrului. Dar împrejurările pe care le-a creat, - tot Rusia, cu războiul din Ucraina, - i-au redus drastic posibilitățile de a domina aici mersul lucrurilor, în timp ce regimul separatist de la Tiraspol nu poate exista fără sprijinul creatorilor săi.

Pagina 1 din 4