Articole filtrate după dată: Vineri, 11 Noiembrie 2022

Republica Moldova este primul tampon între război (în Ucraina) şi UE, trebuie să ţinem cont de aceasta. După cum transmite Infotag, preşedintele Parlamentului european, Roberta Metsola, a declarat aceasta vineri, ţinând un discurs în plenul parlamentului Republicii Moldova.

Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus. Deja a fost ridicat un segment peo distanță de trei kilometri, în regiunea Volyn, dar se lucrează în același timp și în Rivne și Jîtomîr, a anunțat adjunctul şefului cancelariei lui Volodimir Zelenski.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a dat asigurări că autonomia susţine cursul integrării europene a Moldovei şi a respins acuzaţiile că "Rusia încearcă să influenţeze Găgăuzia". Ea a scris despre acest lucru Parlamentului european şi Comitetului parlamentar de asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Glutenul este unul dintre cei mai controversați și neînțeleși compuși alimentari. Acesta reprezintă un termen cumulativ, inexact definit, care cuprinde o serie de proteine ​​și componente proteice numite prolamine.

Preşedintele Maia Sandu a spus că Republica Moldova contează pe sprijinul Uniunii Europene în depăşirea consecinţelor războiului din Ucraina. Ea a declarat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Parlamentului european, Roberta Metsola, aflată într-o vizită oficială la Chişinău.

Bacteria care provoacă una dintre cele mai grave boli infecțioase, holera, a fost descoperită într-un rezervor de apă din nordul Israelului. Cel mai probabil aceasta provine din țara vecină, Siria, unde există un focar de holeră la acaestă oră, anunță autoritățile sanitare din Israel.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Când se afla în opoziție, actuala guvernare declara că va rezolva problemele justiției într-un termen foarte scurt, iar mulți moldoveni și-au dat votul tocmai pentru că au crezut în promisiunile legate de eliminarea justiției selective și reformarea sistemului justiției în general, spune Victor Juc, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice.

Procuratura Anticorupție a venit cu detalii cu privire la perchezițiile desfășurate astăzi la sediul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a venit cu o reacție, după ce mai multe persoane publice și-au manifestat indignarea referitor la presupusele conversații ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu privire la aranjarea concursului pentru funcția de șef al PA.

Un alt șir de conversații de pe rețeaua Telegram a fost făcut public. De data aceasta mesajele sunt atribuite consilierului prezidențial Dorin Recean.

Pagina 1 din 4