Articole filtrate după dată: Vineri, 22 Octombrie 2021

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat că de sistarea alimentării cu gaze naturale a Focului veșnic a fost „o greșeală tehnică”, care a fost soluționată deja. Declarații au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la TRM.

Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost reaprins. Mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău au venit cu lumânări în această seară pentru a-și exprima dezacordul cu decizia luată de Ministerul Apărării.

Alte 2.057 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 22 octombrie, în Republica Moldova.

Republica Moldova va importa gaz din Ucraina. Asigurările vin din partea vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, aflat într-o vizită la Kiev.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că a inițiat măsuri de majorare a capacităților operaționale de examinare în cadrul subdiviziunii municipiului Chișinău.

Deși sistemul de transport al gazelor naturale funcționează la parametrii de presiune apropiați de cei critici, SA Moldovagaz continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

În legătură cu criza gazelor din Republica Moldova, expertul WatchDog, Valeriu Pașa, susține că Gazprom a redus livrarea de gaze în luna octombrie la indicația Kremlinului și că nu există niciun fel de probleme tehnice.

Judecătoria Chişinău a admis plângerea ex-deputatei Inga Grigoriu împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care a lăsat fără examinare solicitarea de a desemna un procuror să verifice cum a ajuns soţia lui Alexandr Stoianoglo beneficiara unor companii din Ucraina, afiliate lui Veaceslav Platon, la câteva luni după ce acesta a fost eliberat din închisoare.

Una dintre măsurile pe care le va lua Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova pe perioada stării de urgență este „adoptarea deciziilor de împuternicire a furnizorilor și distribuitorilor să acționeze în scopul procurării, transportării și distribuției gazelor naturale pe întreg teritoriul țării”.

Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în contextul crizei gazelor. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor la cererea Guvernului Gavrilița.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 3