Articole filtrate după dată: Vineri, 04 Noiembrie 2022

Moldavskaia GRES (MGRES), la volumele actuale de aprovizionare cu gaze, poate asigura 45% din necesarul de electricitate al malului drept al Nistrului, dar nu vrea să facă acest lucru. Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de vicepremierul Andrei Spînu într-un interviu acordat Euronews România.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Preşedintele partidului "Spravedlivaia Rossia - Za pravdu" ("Справедливая Россия - За правду"), Serghei Mironov, şeful fracţiunii partidului din Duma de stat, consideră că Gazprom ar trebui "să răspundă dur şi prompt la acţiunile ostile ale Chişinăului oficial împotriva republicii moldoveneşti nistrene".

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Infecțiile respiratorii la copiii mici (6 luni – 3 ani) sunt frecvente în anotimpurile reci, iar unele cazuri pot fi destul de severe și înfricoșătoare pentru părinți. Infecția virală la vârste fragede poate provoaca boli acute și poate fi asociată cu dezvoltarea respirației șuierătoare (wheezing) și a astmului în viața ulterioară.

Ajustarea la timp a tarifelor este o măsură necesară pentru asigurarea unui nivel suficient de lichiditate, astfel încât operatorii de pe piaţă să-şi poată desfăşura activităţile într-un mod normal, fără a limita furnizarea de resurse energetice către consumatorii finali.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Președintele Vladimir Putin a anunțat vineri că Rusia a recrutat 318.000 de oameni în timpul campaniei de „mobilizare parțială” a rezerviștilor, scrie New York Times.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Cea de-a 8-a sesiune a Adunării parlamentare a Republicii Moldova şi a Republicii Polone va avea loc la Chişinău luni, 7 noiembrie.

Bombardamentele ruse din seara zilei de joi, 4 noiembrie, au lăsat 4,5 milioane de ucraineni fără lumină. Printre aceștia se numără și jurnaliști, care au fost nevoiți să-și continue munca în beznă.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Furnizorul central de gaze naturale şi energie electrică a Republicii Moldova, compania de stat Energocom, a utilizat complet prima tranşă de 100 de milioane de euro dintr-un împrumut de la Banca europeană pentru reconstrucţie şi dezvoltare pentru implementarea proiectului "Securitatea aprovizionării cu gaze naturale".

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi, 04 noiembrie 2022, procurorii au înaintat 7 demersuri cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința persoanelor reținute, urmare a perchezițiilor efectuate pe 02 noiembrie 2022 la sediul central al Partidului Politic Șor.

Deputatul Radu Marian din formaţiunea PAS, de guvernământ, consideră că "ultimele creşteri de preţ la electricitate sunt efectul direct al acţiunilor barbare ale Kremlinului".

Pagina 1 din 4