Articole filtrate după dată: Vineri, 25 Noiembrie 2022

Atacurile asupra jurnaliștilor din Republica Moldova în continuare rămân frecvente. Fie că este vorba despre atacuri fizice și amenințări directe pentru viața, libertatea și sănătatea colaboratorilor mass-media, fie atacuri cibernetice, fie atacuri cu aplicarea unor mecanisme juridice sau economice.

Răspunderea penală pentru infracțiunea de îmbogățire ilicită rămâne în Codul Penal. Asta după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibile mai multe sesizări. Decizia Înaltei Curți are la bază inclusiv opinia amicus curiae a Comisiei de la Veneția, adoptată în 24 octombrie.

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată anual pe 25 noiembrie. În 2022, tema este "UNITE! Activism to End Violence against Women & Girls".

Toate centralele nucleare ucrainene au fost reconectate la sistemul energetic național după o întrerupere completă a energiei electrice.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat pentru BBC că Ucraina va rezista în iarna care vine, în ciuda frigului și a penei de curent provocate de rachetele rusești, și va continua să lupte în ceea ce ea descrie ca fiind un război al viziunilor lumii, deoarece „fără victorie nu poate exista pace”.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Televiziunea daneză TV 2/Bornholm a prezentat joi seară primele imagini cu avaria produsă în urma exploziei la conducta Nord Stream 2, după ce a primit permisiunea autorităților de a trimite o dronă subacvatică în apele din zona economică a Danemarcei.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Doi investitori moldoveni în petrol și gaze, care au câștigat o Hotărârea arbitrală de 506 milioane de dolari împotriva Kazahstanului în urmă cu aproape un deceniu, sunt puși sub acuzare la Luxemburg în legătură cu încercările lor de a executa presupusa hotărâre frauduloasă, arată documentele depuse la tribunalul federal din Texas.

Solicitarea Autorității Aeronautice Civile (AAC) de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023 este nefondată și nelegitimă, consideră compania aerienă Air Moldova.

Cetățenii R. Moldova care nu au reușit să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md, o vor putea face și în luna decembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, aflat într-o vizită de lucru în nordul R. Moldova.

Moldova poate rămâne fără lumină dacă infrastructura energetică din Ucraina va mai fi bombardată.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 3