Articole filtrate după dată: Miercuri, 16 Noiembrie 2022

Papa Francisc a condamnat ultimul val de lovituri cu rachete asupra Ucrainei, cerându-i lui Dumnezeu „să se grăbească” și să pună capăt războiului.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip ce prezintă un conflict petrecut într-un microbuz din regiunea Transnistria, în care un tânăr proucrainean îi reproșează șoferului că a afișat litera „Z”, compusă din panglica Sf. Gheorghe, într-un loc vizibil.

Diplomații Republicii Moldova în Ucraina vor primi indemnizații mai mari, acestea urmând să fie majorate de la 500 la 700 euro. În același timp, o funcție de consilier pe probleme politice din cadrul ambasadei va fi ridicată la rangul de ministru-consilier.

În opinia a 44% din respondenții unui sondaj, neutralitatea este soluția pentru securitatea Republicii Moldova.

Mai sunt doar câteva zile până la începerea Cupei Mondiale. Suporterii care vor să îşi susţină echipele în Qatar, trebuie să ştie care sunt regulile ţării gazdă şi ce îi aşteaptă dacă le încalcă.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

Liderul de onoare al Platformei DA, Andrei Năstase, se arată dezamăgit de numirea deputatului PAS, Dumitru Alaiba, în funcția de ministrul al Economiei.

Anchetatorii ucraineni au descoperit o ”cameră de tortură” în oraşul Herson. Conform anchetatorilor, zeci de bărbaţi ar fi fost reţinuţi, electrocutaţi, bătuţi şi unii dintre ei ucişi.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Agenții serviciului de informații ucrainean, SBU, au găsit liste cu agenți recrutați de FSB (serviciul secret rus), care au colaborat cu ocupanții ruși din Herson. Documentele au fost lăsate în urmă de ruși, în timpul retragerii haotice din zonă.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a venit cu precizări după ședinței PAS de duminică seara, desfășurată la Președinție. Oficiala a precizat în debutul ședinței de Guvern că discuțiile date au fost organizate pentru un lucru mai eficient.

Potrivit informațiilor preliminare, Rusia se află în spatele piratării canalelor de Telegram ale unor oficiali moldoveni.

Pagina 1 din 4