Articole filtrate după dată: Joi, 21 Octombrie 2021

Preţul petrolului a depăşit joi 86 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, pe fondul ofertei restrânse şi al crizei globale de energie, transmite Reuters.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Încă 40 de persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Alte 1.787 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a exprimat disponibilitatea noii guvernări să stabilească un dialog cu conducerea Rusiei, transmite TASS cu privire la o declarație a acestuia făcută la o întrevedere cu speakerul Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, care a avut loc în cadrul conferinței europene s spicherilor ce se desfășoară la Atena.

Criza preţurilor la energie este rezultatul unui „joc geopolitic major”, a spus joi, la summitul Uniunii Europene, Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat, în cadrul briefingului de astăzi, cum vor fi cheltuiți cei circa 564 de milioane de dolari, pe care Fondul Monetar Internațional urmează să-i ofere Republicii Moldova în tranșe, în următorii 3 ani și 4 luni, sub formă de credit.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia, din 30 octombrie până pe 7 noiembrie, din cauza agravării pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Deputații majorității parlamentare au votat în primă lectură proiectul care prevede revenirea Companiei publice „Teleradio-Moldova” sub control parlamentar, așa cum a fost până în anul 2019. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au venit cu critici.

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat disponibilitatea Procuraturii Generale "de a purta o luptă decisivă împotriva corupţiei".

Pagina 1 din 4