Articole filtrate după dată: Marți, 27 Aprilie 2021

A trecut mai mult de un an de când R. Moldova luptă la greu cu pandemia de coronavirus și caută resurse financiare pentru a cumpăra echipamente medicale și de protecție, tone de dezinfectant, măști și vaccinuri, fiind ajutată în majoritatea cazurilor de partenerii externi.

Preşedintele Asociaţiei Eco-Tiras, ecologistul Ilia Trombiţchi, trage un semnal de alarmă.

Publicat în IMPORTANT ÎN RAIOANE

Analistul politic Igor Boțan susține că comportamentul îndărătnic al Partidului Socialiștilor (PSRM) poate fi explicat de orgoliul rănit al liderului lor, Igor Dodon.

Curtea Constituțională va examina mâine, 28 aprilie, începând cu ora 13:00, sesizările privind constituționalitatea hotărârii guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă și a hotărârii parlamentului privind declararea stării de urgenţă.

Încă 17 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Alte 329 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

Asociația Promo-LEX solicită anularea stării de urgență și aplicarea unor măsuri de combatere a COVID-19 justificate, proporționale, în interesul populației, cu ingerințe minime în drepturile și libertățile fundamentale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convoacat în ședință Consiliul Suprem de Securitate.

Cifra datoriilor întreprinderii de stat Calea Ferată a Moldovei e de 837 de milioane de lei, dintre care 164 de milioane sunt restanțele la salarii.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu a fost audiat repetat, a anunțat Vasile Năstase, președintele comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus, în cadrul unei conferințe de presă marți, 27 aprilie.

Pagina 1 din 5