Articole filtrate după dată: Joi, 05 Martie 2020

Un studiu realizat de experții de la Universitatea Națională din Australia analizează mai multe scenarii posibile pentru epidemia globală de coronavirus, cel mai optimist dintre acestea fiind cel în care 15 milioane de oameni mor, iar pierderea financiară la nivel mondial este de 2,4 trilioane de dolari.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Deputați din fracțiunile PSRM și PDM s-au întrunit în după-amiaza zilei de astăzi în prima rundă de negocieri privind crearea unei coaliții majoritare în Parlament.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a primit mai multe sesizări de la părinți, precum că demersul nu este respectat și manualele noi de la disciplinele „Știință”, clasa a II-a, și „Educație pentru societate”, clasele X-XI, încă nu au fost retrase cu totul.

Președintele Igor Dodon se pare că știa despre acțiunile Procuraturii Generale din această dimineață la Banca Națională a Moldovei și reținerea a patru persoane, foști și actuali conducători ai BNM: Dorin Drăguțanu, Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Partidului Democrat ar putea să-i revină domeniile economic și cel de externe în cadrul noului Guvern, susținut de o eventuală coaliție pe care o negociază cu socialiștii.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, anunță că „a auzit” despre anumite presiuni asupra deputaților democrați pentru a părăsi fracțiunea.

Candidatul Partidului Șor la funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală nr.38, municipiul Hânceşti, Balinschi Vitalie, a venit cu o reacție după ce CEC a anunțat că va cere Curții de Apel Chișinău excluderea sa din cursa electorală.

Grupul „Filip” și grupul „Andronachi-Nichiforciuc” nu pot ajunge la un numitor cu privire la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, ce ar urma să-i revină Partidului Democrat în urma semnării „parteneriatului politic” cu PSRM.

Democrații și socialiștii au avut o primă discuție în cadrul negocierilor pentru o potențială coaliție. Discuția, potrivit președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a fost „prietenească”.

Preşedintele Igor Dodon consideră că socialiştii şi democraţii trebuie să înceapă negocierile şi să semneze un acord de coaliţie.

Pagina 1 din 8