IMPORTANT IN SOCIETATE

În Republica Moldova au fost confirmate încă 151 de cazuri noi de coronavirus din 1.267 teste efectuate.

Încă o persoană infectată de COVID-19 a murit după ce a luptat împreună cu medicii mai multe zile cu virusul.

Valerii Sava, veteran de război din Anenii Noi, a declarat că, a doua zi după protest, polițiștii au fost la el acasă și i-au interogat familia pentru a afla cu ce se ocupă dânsul.

După ce a devenit cunoscut că deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost confirmat cu COVID-19, unii deputați s-au arătat relaxați și nu s-au agitat pe marginea acestui anunț.

Curtea Constituțională (CC) a declarat, joi, parțial neconstituționale o serie de prevederi cu privire la Procuratură.

După ce deputatul democrat Dumitru Diacov a declarat, în cadrul ședinței Parlamentului, că colegul său Eugeniu Nichiforciuc și soția sa au fost infectați cu noul coronavirus, parlamentarii au sărit cu acuzații.

Veteranii de război care au organizat duminică, 17 mai, acțiunea de protest din Piața Marii Adunări Naționale susțin că actuala guvernare le-a creat impedimente „grosolane” și li s-a încălcat dreptul la libera întrunire.

„Un viitor pro-european al R. Moldova este de o mie de ori mai important decât un președinte care ne-a umilit pe toți, ne-a adus R. Moldova într-o situație rușinoasă de tot”.

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc și soția sa sunt infectați cu noul coronavirus.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, anunță că în cazul în care va fi demis Guvernul Chicu, parlamentarii democrați nu vor participa la formarea noului Executiv și vor trece în opoziție.

Pagina 1 din 5