IMPORTANT IN SOCIETATE

Proiectul de lege privind instituirea indemnizaţiei pentru carantină unuia dintre părinți care au copii în vârstă de până la 10 ani, în cazul în care, ca urmare a situației epidemiologice, este sistată activitatea instituțiilor de învățământ, nu este susținut de Guvern.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a prezentat astăzi conceptul de modernizare al Î.M. Piața Centrală și a declarat că din cele cinci hectare pe care se află amplasată întreprinderea municipală, două sunt deja privatizate.

Aproximativ 40% din numărul turiștilor care au sejururi rezervate sunt gata să-și reprogrameze vacanța sau să „înghețe” banii în contul companiei de turism cu scopul de a-i folosi pentru un sejur ulterior. 60% dintre turiști solicită rambursarea imediată a banilor.

Platforma DA nu va încheia acorduri politice cu hoţii, nici cu cei de pe flancul de stânga şi nici cu cei de pe flancul de dreapta, a declarat liderul formaţiunii, Andrei Năstase.

În cadrul ședinței de astăzi, 12 mai curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a restabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2020 destinate partidelor politice.

Invitații de ieri ai emisiunii Politica Nataliei Morari, democratul Dumitru Diacov și deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu, au avut un schimb de replici mai puțin ordinare.

Românii care strănută în locurile publice fără a avea acoperite căile respiratorii riscă dosar penal, a anunțat ministrul român de Interne Marcel Vela.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Piața Centrală nu va fi închisă, așa cum speculează unii, care au scos intenționat, pe timp de pandemie, oamenii la protest, dar Piața Centrală va fi modernizată, așa cum o vedem noi.

Un asistent medical, care susține că activează în prima linie cu pacienții infectați cu COVID-19, vine cu un mesaj dur în adresa guvernării și a politicienilor.

Piața Centrală din centrul Chișinăului urmează a fi renovată prin intermediul unor surse de finanțare externe.

Pagina 1 din 5