Articole filtrate după dată: Luni, 04 Ianuarie 2021

Actuala consilieră prezidențială, Olesea Stamate, a venit cu anumite precizări față de decizia Președinției de a nu emite decretele de demisie a celor trei miniștri intermediari ai cabinetului demisionar Chicu.

Din 1 ianuarie 2021, este interzisă utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic, precum și a bețișoarelor de unică folosință, cu excepția celor biodegradabile.

Curtea Constituțională a suspendat prevederile ce se referă la completarea și modificarea articolului 61 „Catalogul național de prețuri” din Legea cu privire la medicamente.

Președinta Maia Sandu nu a acceptat să emită decretul privind actul de demisie a ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și ministrului Economiei, Anatol Usatîi.

Organizația Teritorială a Partidtului Democrat din Taraclia a părăsit partidul.

Încă 17 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Alte 436 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

„Pentru prima dată în ultima perioadă, numărul persoanelor infectate cu COVID este mai mic cu 50%. Chiar și așa, o relaxare prematură poate duce la o agravare substanțială a situației, ne spun specialiștii”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Ucraina pe 12 ianuarie 2021.

Președintele Maia Sandu nu a semnat un decret prezidențial prin care să ia act de demisia a trei miniștri din Guvernul Chicu, așa cum i-a solicitat fostul premier, care a ales să plece de la cârma Cabinetului de miniștri înainte de învestirea unui nou Executiv.

Pagina 1 din 4