IMPORTANT IN POLITICA

Programul Cetățenie prin Investiţie, implementat în Republica Moldova cu scopul de atragerea invesițiilor și obţinerea fondurilor suplimentare la bugetul de stat, continuă să fie blocat şi se menţine o incertitudine privind soarta lui.

Un angajat al firmei de brokeraj de la Aeroportul Internațional Chișinău, ÎCS Impex-Depozit SRL, este acuzat de contrabandă cu echipament pentru minare de criptomonede.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Alianţa dintre PDM şi PSRM ar fi un suicid al democraţilor. Declaraţia a fost făcută ieri, de analistul politic, Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii "Tema Zilei" de la Canal 2.

Membrul Comitetului Executiv al partidului acţiunii colective "Congresul civil", Mark Tkaciuk, consideră că după şedinţa conducerii statului cu Partidul Socialiştilor şi Partidului Democrat, organizată în ajun, acesta din urmă "poate fi considerat şi oficial numit un partid de guvernământ".

Prin plecarea celor șase deputați în frunte cu Andrian Candu din PD asistăm la o bătălie pentru eventualele voturi ale PD pentru scrutinul prezidențial care urmează să aibă loc în acest an.

Președintele Igor Dodon, care ar controla acum o mare parte din fracțiunea PD, ar putea să se pomenească cu Guvernul Chicu demis, iar PSRM aruncat în opoziție.

Fostul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, nu a fost dat, deocamdată, în urmărire internaţională.

Prim-ministrul Ion Chicu a informat în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului despre faptul că Executivul a primit o dispoziţie de a achita 70 milioane de lei, conform unei decizii din 2011 a Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), care a condamnat ţara în urma unei hotărâri a Curţii Supreme de Justiţie, din 2005.

Partidele blocului ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma DA) înţeleg că Igor Dodon poate fi învins la alegerile prezidenţiale dacă Partidul Democrat ar fi de partea formaţiunilor europene şi unioniste.

Miliardarul rus Andrei Gonciarenko cere autorităților moldovenești ca primarul de Bălți, Renato Usatîi, să fie tras la răspundere.

Pagina 1 din 7