Articole filtrate după dată: Joi, 15 Octombrie 2020

 

Noile evoluții geopolitice din regiune duc la ideea că reprezentanții Uniunii Europene vor face tot posibilul pentru ca Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale de la Chișinău.

Publicat în IMPORTANT VOICE

În perioada campaniei electorale, candidaţii la preşedinţie folosesc din ce în ce mai mult retorică agresivă.

Niciun concurent electoral nu raportează cheltuielile pentru activitatea agitatorilor şi nici nu declară serviciile acestora drept donaţii materiale.

Candidatul independent la prezidențiale, Igor Dodon, susținut de PSRM, are cumulativ cea mai mare vizibilitate în presa online monitorizată, tot el fiind prezentat preponderent în context pozitiv (434 de apariții favorizante).

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș.

Publicat în IMPORTANT ÎN RAIOANE

Încă 16 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Alte 652 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

Deși se declară drept candidat independent, Igor Dodon este susținut masiv de Partidul Socialiștilor, al cărui lider oficial a fost până la ocuparea funcției de președinte al Republicii Moldova.

Solicitarea lui Andrei Năstase ca Maia Sandu să renunțe la cursa electorală pentru alegerile prezidențiale este „fantezistă”, consideră comentatorul politic Victor Ciobanu, care susține că studiile la care face trimitere liderul Platformei DA „nu există”.

Observatorii Promo-LEX constată tot mai multe cazuri ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative.

Pagina 1 din 5