Articole filtrate după dată: Luni, 13 Ianuarie 2020

Fermierii din nordul Republicii Moldova, care au semănat grâu de toamnă, ar putea pierde aproape 750 de milioane de lei din cauza iernii extrem de blânde.

Publicat în IMPORTANT ÎN RAIOANE

Ion Tăbârță, expert în relații internaționale, este de părere că Republica Moldova trebuie să aibă o poziție neutră, echilibrată față de ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, însă trebuie să întreprindă acțiuni îndreptate pentru protejarea cetățenilor săi, care într-un anumit context se pot afla în interiorul acelor evenimente.

Consiliul Audiovizualului (CA) a fost sesizat în legătură cu difuzarea de către RTR Moldova, Ren Moldova și Primul în Moldova a felicitării președintelui rus Vladimir Putin în noaptea de Revelion.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 20 de zile.

Iurie Reniță a anunțat pe 6 ianuarie 2020 că deține o înregistrare audio de la Parlament, din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției cu PSRM.

„Procuratura solicită, iar instanțele de judecată aplică nejustificat de mult prea multe ori arestul”.

Demersul privind intenţia transportatorilor de a dubla preţul călătoriei cu microbuzul, prin Chişinău, nu a ajuns pe masa primarului.

Fosta ministră Ala Nemerenco susține că actualul Minister al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale încalcă legislația, iar R. Moldova va continua să rămână ancorată în aceleași probleme, cu aceleași spitale care degradează în loc să se dezvolte, din care personalul medical va continua să plece masiv.

Procuratura Generală vine cu o reacție după ce Viorel Morari l-a acuzat pe Alexandru Stoianoglo că i-ar fi fabricat dosarul.

Deşi Republica Moldova nu poate influenţa direct şi nici nu participă la operaţiunile de pacificare din Libia, care din 2011 este cuprinsă de un război civil sângeros, anumite persoane şi companii îşi aduc „contribuţia” zi de zi, ani în şir.

Pagina 1 din 5