IMPORTANT IN POLITICA

Guvernul se întrunește astăzi în ședință și urmează să supună aprobării proiectul de modificare a Codului fiscal și a unor acte legislative care prevede anularea mai multor scutiri și creșterea unor tipuri de impozite.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

În iunie, Moldindconbank a atras depozite în sumă de 204,9 mil. lei, devenind astfel cea mai atractivă instituţie financiară din sistemul bancar al Moldovei.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

În iulie, la fel ca şi în iunie, în Moldova a fost înregistrată o deflaţie de 0,2%. De la începutul anului, inflaţia a constituit 4%, iar inflaţia anuală (pentru 12 luni) a constituit 5,4%.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Deputata Marina Tauber care face parte din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor și care apare în rapoartele Kroll ca fiind implicată în frauda bancară, nu vede o problemă dacă procurorul interimar Dumitru Robu îi va ridica imunitatea.

Pe parcursul ultimilor doi ani, în Republica Moldova au fost închise peste 16 mii de companii. Iar în locul lor au apărut altele, mult mai puţine.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Cel puțin 30 de persoane din satul Vulcănești din raionul Nisporeni și-au abandonat casele, fiind nevoite să apuce calea pribegiei.

Deputatul Iurie Reniţă solicită informaţii de la Ministerul de Economii cu privire la adevărații proprietari ai Hotelului Naţional din centrul Capitalei.

Președinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc, a venit cu o scurtă declarație în urma briefingului susținut de prim-ministrul Maia Sandu.

În cazul Loteriei Moldovei ar trebui ca să fie instituită o taxă de viciu pentru agentul economic, iar câștigurile persoanelor fizice să fie impozitate de la o sumă mai mare și nu de la 240 de lei așa cum propun deputații.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Prim-ministrul Maia Sandu s-a arătat nemulțumit de faptul că membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au anunțat astăzi concursul pentru funcția de procuror general, deși ministrul Justiției Olesea Stamate a propus ca anunțarea concursului să fie amânată pentru luna septembrie.

Pagina 1 din 4