IMPORTANT IN POLITICA

Centrul de cooperare polițienească internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției a trimis deja solicitarea către Interpol, pentru ca deputatul Ilan Șor să fie anunțat în căutare internațională. „Dosarul a fost procesat în sistem”, afirmă șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

Partidul Democrat din Moldova vine cu o reacție după ce Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat.

Deputatul ACUM, Radu Marian, a transmis o solicitare către Consiliul Audiovizualului (CA) în care cere să fie verificate reportajele difuzate la postul Publika TV.

De câteva zile, compania Vestmoldtrangaz, ce administrează conducta magistrală Iași – Ungheni cu obiectele aferente și realizează unul dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură din Republica Moldova, are un nou manager general.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a făcut public luni, 5 august, într-o conferință de presă, obiectivul echipei naționale în ultimele șase meciuri din preliminariile Campionatului European 2020.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, dar și pe vicepreședintele CCM, Viorel Chetraru, trebuie să plece din funcție pentru ca instituția să fie independentă.

Curtea de Apel (CA) Chișinău a trimis la rejudecare dosarul în privința ex-deputatului Iurie Bolboceanu, condamnat de prima instanță la 14 ani de închisoare pentru trădare de Patrie, după ce a constatat că inculpatului i-au fost „încălcate esenţial drepturile garantate atât de Constituţia R. Moldova, CEDO, cât şi de Codul de procedură penală”.

O decizie importantă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) prevede că pasagerii care primesc compensații de până la 600 euro pentru un zbor anulat sau întârziat au dreptul de a obține și alte despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de anulare sau întârziere.

Un simbol al credinţei oamenilor se înalţă în satul Pîrliţa din raionul Făleşti. Cea mai înaltă clopotniţă din nordul Republicii Moldova a fost ridicată cu sprijinul financiar al localnicilor.

Publicat în IMPORTANT ÎN RAIOANE

Reținerea persoanelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat ar putea fi reglementată prin stabilirea termenului de până la 9 ore pentru întocmirea procesului-verbal de reținere.

Pagina 1 din 4