IMPORTANT IN POLITICA

Prin intrarea pe piaţă şi vânzarea activă a valutei la sfârşitul săptămânii trecute, Banca Naţională a Moldovei (BNM) a încetinit deprecierea leului moldovenesc.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

La începutul lunii august, veniturile bugetului de stat al Moldovei au constituit peste 21,682 mlrd. lei ($1,218 mlrd.), ceea ce este cu 1,293 mlrd. lei (6,3%) mai mult faţă de perioada similară a anului 2018.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Plecarea din țară a fostului președinte PDM, Vladimir Pahotniuc, a deputatului Ilan Șor, dar și moartea omului de afaceri Iurie Luncașu sunt cuprinse de incertitudine.

Partidul Liberal Reformator din Moldova îşi schimbă denumirea în Partidul Popular Românesc (PPR). Această decizie a fost luată marţi la congresul formaţiunii.

Fostul premier Ion Sturza susține că noul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, consolidează dependența Republicii Moldova de gazul rusesc.

Codul muncii ar putea fi completat și modificat. Un proiect în acest sens a fost propus, recent, pentru consultări publice.

În trimestrul II al anului 2019, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 7.302,6 lei, înregistrând o creștere de 14,6% față de trimestrul II 2018, arată date ale Biroului Național de Statistică.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, mizează pe alegeri anticipate în primăvara anului viitor, după ce actuala guvernare va aduce instituțiile statului la un nivel minim de credibilitate, dar, totodată, nu se poate vorbi de o angajare în respectarea Acordului de Asociere.

Blocul electoral ACUM, Platforma DA și PAS, a fost înregistrat pentru participare la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie.

Noul procuror general ar urma să fie ales de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în baza unei liste propuse de Ministerul Justiției.

Pagina 1 din 4