IMPORTANT IN POLITICA

Parcursul European al Republicii Moldova, promovarea unei inițiative noi de parteneriat european, dar și cooperarea guvernamentală bilaterală au fost discutate de prim-ministrul Maia Sandu la întrevederea cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis.

Un covor ţesut în anul 1915 de o gospodină din Ceadîr-Lunga a fost desemnat cu premiul întâi în cadrul unui Festival regional al covoarelor, desfăşurat recent în satul Gaidar din UTA Gagauz-Yeri.

Schimbarea puterii la Chișinău a reanimat speranța moldovenilor că situația economică a țării se va îmbunătăți.

În cadrul vizitei sale oficiale la Vilnius, prim-ministrul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda.

Situaţia epizootică la pesta porcină africană (PPA) devine din ce în ce mai alarmantă în Republica Moldova, în pofida acţiunilor aplicate.

Un fost angajat al unei companii de asigurări din Republica Moldova, dar şi niște agenţi economici sunt cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu.

Iurie Leancă nu mai este președintele Partidului Popular European din Moldova(PPEM), interimatul funcției fiind preluat, până la congresul formațiunii politice, de fostul său consilier și ministru al Apărării, Eugen Sturza.

Doi dintre fondatorii Liceului „Prometeu-Prim”, Stepan Cioclea și Nicu Roman, vin cu asigurări că vor elimina toate obstacolele în desfășurarea procesului educațional.

Fost judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului, activistul Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, consideră că membrii Curţii Constituţionale (CC) trebuie să-şi dea demisia.

Partidul Socialiştilor (PSRM) va continua să lucreze în coaliţia parlamentară şi să depună eforturi pentru a o menţine.

Pagina 1 din 4