IMPORTANT IN POLITICA

R. Moldova trebuie să facă tot posibilul pentru a întoarce Aeroportul Internaţional Chişinău statului în gestionare mai repede, nu la expirarea termenului de 49 de ani.

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, crede că Vladimir Țurcan ar trebui să demisioneze din fruntea Curții Constituționale, iar magistrații aleși pe criterii poltice - să se retragă de la CC, altfel, Carp ar putea să părăsească blocul politic ACUM.

Președintele Igor Dodon insistă ca toți deputații de la PSRM și de la Blocul ACUM care susțin guvernarea să semneze noul acord, pentru a vedea exact pe câți parlamentari poate miza coaliția.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor vine cu un apel către Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” să monteze opera „Ștefan cel Mare”, de Gheorghe Mustea.

Publicat în IMPORTANT ÎN SHOWBIZ

Ilan Șor ar trebui să fie foarte atent că poate să fie arestat oriunde ar fi. Declarația aparține Ministrului de Interne Andrei Năstase și a fost făcută înainte de ședința Guvernului.

Deputatul român, Matei Dobrovie, consideră că Blocul ACUM nu ar trebui să semneze un nou acord cu Pardidul Socialiştilor (PSRM).

Majoritatea de guvernământ va putea menţine echilibrul existent, dacă nimeni nu va "depăşi graniţele". Declaraţia aparţine liderului partidului Platformei DA, Andrei Năstase.

Partidul Socialiştilor va înainta candidaţi în trei din cele patru circumscripţii în care la 20 octombrie vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Preşedintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, solicită instituţiilor de resort ale statului să nu recunoască legalitatea tranzacţiei dintre Avia Invest şi NR Investments Ltd, până când nu va fi o decizie definitivă a instanţelor de judecată în acest sens.

Președintele Igor Dodon va pleca într-o vizită oficială la Moscova în prima săptămână a lunii septembrie pentru a discuta cu președintele rus, Vladimir Putin, despre o posibilă reducere a prețului la gazele livrate R.Moldova în ultimele patru luni ale anului.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 4