IMPORTANT IN POLITICA

Moldova şi Georgia sunt interesate de continuarea dialogului şi dezvoltarea contactelor la nivel bilateral şi internaţional, inclusiv pe platforma OSCE

Astăzi intră în vigoare modificările la Regulamentul privind obiectele de proprietate intelectuală create în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, potrivit cărora angajații pot negocia cu angajatorii cuantumul remunerării, termenul şi modul de plată pentru obiectele de proprietate intelectuală create la locul de muncă.

Agenţii economici nu vor mai putea obţine terenuri pentru construcţia şi amplasarea în spaţiile verzi proprietate publică a obiectivelor pentru activităţi economice (întreprinderi ale alimentaţiei publice, chioşcuri, pavilioane).

Deputatul Alexandru Oleinic vine cu o reacție după ce a fost scris că fiica sa participă astăzi la un concurs pentru ocuparea funcției de vicedirector al Agenției de Investiții.

Comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Briceni al IGP al MAI Valeriu Moscalu a fost demis din funcție de către ministru de interne Andrei Năstase.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocatului lui Ilan Șor de a strămuta dosarul penal aflat în examinare la Curtea de Apel Cahul pe masa altei instanțe de apel.

Noua guvernare a Moldovei este neajutorată, căci nu este capabilă să pună la închisoare nici măcar pe femeia de serviciu a lui Plahotniuc, nemaivorbind de el însuşi sau de cei din anturajul lui, consideră preşedintele "Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi.

Coaliţia "Vocea Romilor" solicită noului Guvern să recunoască problema romilor şi să elaboreze un plan concret de acţiuni în susţinerea acestei etnii.

Volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 313,47 milioane de dolari SUA, în trimestrul doi al acestui an, în scădere cu 8,5 la sută față de perioada similară a anului trecut.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

În urma rectificării de către Guvern şi Parlament a Bugetului de stat pentru anul 2019, cheltuielile se vor diminua cu circa 1,33 miliarde lei şi vor constitui 46,34 miliarde lei.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 4