IMPORTANT IN POLITICA

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de mâine, 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, infirmă temerile exprimate de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii că Partidul Socialiştilor şi liderul său informal, preşedintele Igor Dodon, ar prelua controlul asupra mai multor instituţii, inclusiv SIS şi CNA.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări privind persoanele care au dreptul să dețină pașapoarte diplomatice.

Marina Tauber a depus o plângere la IGP pe numele deputatului ACUM, Lilian Carp.

Înaintea Postului Adormirii Maicii Domnului, preotul Maxim Melinti vine cu recomandări pentru tinerii care doresc să se căsătorească.

Agenţia nucleară rusă a confirmat că experţii săi morţi în explozia survenită pe o platformă de lansare a rachetelor nucleare din Marele Nord lucrau la “noi arme”.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Protestul organizat de Asociaţia Naţională a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement din R. Moldova (MĂR), care urma a fi desfăşurat marţi lângă clădirea Parlamentului, a fost amânat până joi.

Alegerile locale din Moldova, stabilite pentru 20 octombrie, vor fi o etapă decisivă în redistribuirea puterii între ACUM şi PSRM la nivel naţional.

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, susține că Vladimir Plahotniuc a fost unul din principalii finanțatori ai formațiunii politice, dar nu apare în datele oficiale de la Comisia Electorală Centrală (CEC), deoarece acesta finanța partidul în calitate de persoană juridică, și nu fizică.

Natalia Gavrilița a declarat că „Banca Națională trebuie să vină cu propuneri pentru a rezolva” problema recuperării miliardului furat.

Pagina 1 din 4