IMPORTANT IN POLITICA

Moldova are posibilitatea de a primi gaz natural rusesc din conducta „Turkish stream” prin Turcia, Bulgaria și România.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Deputata Blocului ACUM, Maria Ciobanu, vine cu o reacție după ce astăzi, fracțiunea partidului Șor a venit cu un proiect de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât imunitatea parlamentară să fie anulată și a cerut să fie susținută de colegii din Parlament.

Deputatul socialist, Victor Gaiciuc, a fost numit astăzi, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

În primele două luni de guvernare blocul ACUM se confruntă cu o dilemă: cum să înlăture oamenii care au servit fostului regim şi să nu rămână ostaticul socialiştilor, opinia aparţine politologului Dionis Cenuşa.

După ce astăzi fracțiunea partidului Șor a venit cu un proiect de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât imunitatea parlamentară să fie anulată și a cerut să fie susținută de colegii din Parlament, TV8 i-a contactat pe mai mulți deputați pentru a vedea dacă aceștia vor sprijini sau nu o astfel de inițiativă legislativă.

Un grup de lucru constituit din deputați, reprezentanți ai Guvernului și ai organizațiilor non-guvernamentale de tineret, vor elabora un plan de acțiuni care să sporească investițiile în domeniul de tineret, precum și să dezvolte servicii pentru tineri și oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a publicat pe o rețea de socializare lista funcționarilor care ar trebui trași la răspundere pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În Capitală au apărut noi semne rutiere speciale pentru bicicliști.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, ar fi de acord ca deputații să nu aibă o imunitate, însă crede că această opțiune care este promovată este doar niște idei populiste.

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală au fost sesizate asupra modului în care a fost desfășurată concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Pagina 1 din 4