IMPORTANT IN POLITICA

Guvernul a aprobat, în ședința din 1 august, hotărârea cu privire la semnarea Aranjamentului administrativ privind aplicarea Acordului dintre Republica Moldova şi Belarus privind securitatea socială. Aranjamentul este un instrument secundar, având rolul de implementare a Acordului.

Guvernul a dat aviz pozitiv la o iniţiativă de modificare a Codului Fiscal, prin care sunt anulate o serie de facilităţi fiscale acordate activităților din domeniul jocurilor de noroc.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Preşedintele rus Vladimir Putin a primit o propunere de ajutor din partea omologului său american Donald Trump pentru combaterea incendiilor uriaşe de pădure din Siberia, a informat Kremlinul.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Compania Națională de Asigurări în Medicină va fi condusă de Andrei Matei, care a fost astăzi numit în funcție de Cabinetul de miniștri.

Directorul general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut astăzi, doi august, în cadrul ședinței de Guvern de către secretarul Executivului, însă fără a fi menționate motivele.

Membrii grupului „pentru demiterea lui Dodon” au înaintat un demers la Procuratură prin care cer anchetarea și tragerea la răspundere penală a președintelui țării.

Acordul cu FMI nu este atât de dur din punctul de vedere al obligaţiunilor asumate de Moldova, consideră premierul Maia Sandu.

Comisia parlamentară pentru agricultură şi industrie alimentară a elaborat şi a înregistrat proiectul hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea sărbătorii "Ziua Naţională a Alimentaţiei", fapt ce va contribui la creşterea gradului de conştientizare publică asupra promovării alimentaţiei sănătoase, eradicării foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei.

Campionii mondiali universitari din anul curent (Napoli, Italia) Andrian Mardare (suliță) și Denis Vieru (judo) vor fi remunerați cu garsoniere de Federația Moldovenească a Sportului Studențesc și a Veteranilor (FMSSV).

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

În ajun, Parlamentul a prelungit cu 60 de zile termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat, realizată în perioada 8-14 iunie prin intermediul Curţii Constituţionale şi Procuraturii Generale.

Pagina 1 din 5