Articole filtrate după dată: Joi, 17 Septembrie 2020

Deja 60.030 cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon menționează că grupul de inițiativă în susținerea candidaturii sale a colectat deja semnăturile necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru prezidențialele din 1 noiembrie, însă acestea vor depuse la autoritatea electorală centrală mai târziu.

Seceta din acest an a pus în dificultate agricultorii din toată țara.

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

Publicat în IMPORTANT ÎN SPORT

În timp ce opoziția și societatea civilă trage alarma în privința înregistrărilor fictive la vot, venite din Rusia, președintele în exercițiu, Igor Dodon, spune că trebuie verificate cererile depuse online din UE.

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, se vede deja în calitate de președinte al țării și anunță ce schimbări va face când va ajunge la putere.

Se pare că este incertă coaliția democraților și a socialiștilor. După ce președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a spus că mai mulți membri ai Biroului executiv discută despre părăsirea majorității parlamentare, șeful statului Igor Dodon a declarat că și în PSRM unele voci propun revizuirea alianței.

Deputatul neafiliat, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, susține că „problema politicului moldovenesc este determinată de faptul că există agenți de influență externi care au resurse financiare și potențial pentru a destabiliza Republica Moldova din toate punctele de vedere”.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, le-a adresat o întrebare susținătorilor Partidului Socialiştilor și ai președintelui Igor Dodon.

Din situația creată în Belarus după alegerile prezidențiale din 9 august, moldovenii trebuie să învețe că nu trebuie să meargă pe modele personalizate. O spune Ion Tăbârță, expert în relații internaționale.

Pagina 1 din 3