IMPORTANT IN LUME

Prim-ministrul Ion Chicu cere implicarea la modul cel mai serios a miniştrilor şi reprezentanţilor din toate instituțiile subordonate să evalueze situația din cadrul acestora și să fie elaborat un plan de acțiuni, care va fi inclus în programul de guvernare.

Fostul premier, Maia Sandu, a comentat numirile și demisiile aprobate astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri condus de Ion Chicu.

Ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa, nu vede o problemă în faptul că deputatul Chiril Moţpan a transmis procuraturii un raport privind unele ilegalităţi, pe care le-ar fi comis Puşcuţa.

Generalul Vadim Cojocaru, fost vicedirector al Centrului Național Anticorupție, este noul șef al Inspectoratului General al Poliției.

Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu s-a întrunit astăzi, 19 noiembrie, pentru prima dată în ședință.

Chiril Moțpan spune că „ceea ce a așteptat toată lumea, și anume curățarea sistemului fiscal de persoane compromise, implicate în scheme infracționale, în structura piramidală de colectare a banilor din corupția fiscală, a fost prăvălită cu succes odată cu numirea lui Serghei Puşcuţa în funcția de ministru al finanțelor”.

Moldovenii au tot mai multe datorii la bănci şi companiile de microfinanţare. Asta arată datele celei mai mari companii de colectare şi recuperare a banilor din Moldova.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat subiectele pe care intenţionează să le pună în discuţii cu oficialii de la Moscova, în vizita pe care o va efectua mâine, 20 noiembrie, la Moscova.

La 14 noiembrie, atunci când cădea Guvernul Sandu, iar Guvernul Chicu obținea votul de încredere al Parlamentului, operatorul național Moldtelecom, a coborât posturile de televiziune afiliate lui Vlad Plahotniuc în ordinea grilei de oferte.

Demiterea guvernului Maia Sandu la 12 noiembrie, prin votarea moțiunii de cenzură de către deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și ai Partidului Democrat din Moldova (PDM), a surprins.

Pagina 1 din 4