Articole filtrate după dată: Joi, 07 Noiembrie 2019

Deputații din Blocul ACUM spun că vor accepta invitația președintelui țării, de a discuta cu el, mâine, în Parlament, însă nu știu dacă vor veni separat, fracțiunea PAS și cea a Platformei DA, așa cum dorește Igor Dodon.

Economistul Veaceslav Ioniţă consideră că "problema nu constă în modul cum a lucrat comisia (pentru selectarea candidaţilor la funcţia de procuror general - "I."), dar cui trebuie în genere aşa comisii".

După ce ambasadorii acreditați în Republica Moldova au avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, aceștia au mers la Guvern să se întâlnească cu Maia Sandu.

Partidul Democrat își retrage moțiunea de cenzură, depusă acum trei săptămâni. Deputatul Andrian Candu a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că decizia este luată la o ședință a fracțiunii „pentru a debloca activitatea Parlamentului”.

Șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi, întrevederi cu șefii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale, acreditate în Republica Moldova.

După ce șeful statului Igor Dodon a anunțat că îi invită mâine pe deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA ale Blocului ACUM la discuții separate, câțiva deputați au venit cu o reacție la acest subiect.

Andrian Candu susține că decizia guvernului Sandu de a modifica Legea cu privirea la Procuratură prin asumare de răspundere ar putea fi tratată ca uzurpare a puterii în Stat.

Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că "suntem pe punctul de a asista la moartea cerebrală a NATO", explicându-şi opinia prin dezangajarea SUA şi comportamentul Turciei, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Primarul comunei Cubolta din raionul Sângerei ar fi lăsat mai mulți copiii fără transport spre grădiniță, pentru că nu a fost votat de părinții și rudele acestora.

Activele băncilor din R. Moldova sunt controlate în proporție de 93% de investitori europeni.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 5