Articole filtrate după dată: Joi, 14 Noiembrie 2019

Noul guvern condus de Ion Chicu a depus jurământul la Președinție.

După ce Guvernul Sandu a fost demis și învestit altul, peste noapte, în loc, fostul premier Ion Sturza a venit cu un comentariu în acest sens.

Noul guvern condus de Ion Chicu a depus jurământul la Președinție.

După ce lista Cabinetului Chicu a fost făcută publică, presa a descoperit că în ea se regăsesc cinci consilieri ai lui Igor Dodon, tatăl finului șefului statului, juristul PSRM și un ministru PSRM din Guvernul Sandu.

Sergiu Litvinenco, deputat PAS şi preşedintele Comisiei Juridice numiri şi imunităţi, susţine că desemnarea lui Ion Chicu la funcţia de premier este ilegală.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dispus crearea unui Consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției.

După ce Maia Sandu a spus că democrații au lăsat o gaură imensă în buget, Vladimir Cebotari zice că fostul prim-ministru nu știa ce înseamnă un deficit bugetar prognozat.

Comisia juridică examinează, în aceste momente, candidaturile propuse de Ion Chicu pentru funcțiile de miniștri.

Ion Chicu, desemnat ieri, 13 noiembrie, de președintele R. Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, cere astăzi, 14 noiembrie, votul de încredere al Parlamentului de la Chișinău pentru învestirea noului Guvern.

Republica Moldova va primi de la Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari pentru lansarea unui nou proiect.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE
Pagina 1 din 4