Important in Economie

Nelu Tătaru a anunţat că, de 1 şi 8 martie, ar trebui să nu pupăm doamnele, ci doar să le oferim flori.

Noul deputat socialist Nikita Țurcan, care a participat astăzi la prima ședință a Parlamentului, este acuzat că ar fi stat în spatele știrii false cu 30 de mii de sirieni, lansată în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016.

O moldoveancă stabilită în Italia și-a exprimat părerea cu privire la situația politică din Republica Moldova, în contextul epidemiei globale cu coronavirus.

Dacă în turul doi al alegerilor prezidenţiale vor ajunge Igor Dodon şi Maia Sandu, actualul Preşedinte va câştiga scrutinul.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că unele spitale deja a organizat secții specializate și separate pentru potențialii persoane infectate cu coronavirus.

Persoane suspectate că ar fi infectate cu noul coronavirus au revenit în Moldova din Italia. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Noul tip de coronavirus, Covid-19, în ultimele zile a stârnit panică și în rândul cetățenilor din RM, însă, conform statisticilor, săptămânal în republică decedează 700 persoane din cauza altor boli sau circumstanțe nefericite, adică 100 pe zi.

Ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin 4 copii, vor beneficia, la opțiunea acestora, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM).

Toate pensiile vor fi indexate de două ori pe an, la 1 aprilie și la 1 octombrie.

Departamentul de externe de la Tiraspol a calificat drept insinuări discursul recent al ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Aureliu Ciocoi, la cea de-a 43-a sesiune a Consiliului ONU pentru drepturile omului, considerând că alocuţiunea "a avut un caracter de confruntare inadmisibil".

Pagina 1 din 5