Noile evoluții geopolitice din regiune duc la ideea că reprezentanții Uniunii Europene vor face tot posibilul pentru ca Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale de la Chișinău.

Duminică, 06 Septembrie 2020 16:30

MAIA SANDU – VÂNARE DE VÂNT

Fostul prim-ministru moldovean, Maia Sandu, a depus, la 2 septembrie, documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Vineri, 14 August 2020 10:37

UN CONSENS POLITIC ZONAL PENTRU MOLDOVA

Asta a anunțat președintele Dodon la conferința de presă în aer liber de vineri, 24 iulie, la Condrița. Marii actori geopolitici pregătesc, pentru anul viitor,  o istorie de succes pentru Moldova dintre Prut și Nistru, inclusiv Transnistria, afirmă președintele moldovean.

Republica Moldova a celebrat zilele acestea 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate, documentul a fost adoptat la 23 iunie 1990. Puțini dintre deputații moldoveni care l-au adoptat se gândeau la posibilitatea independenței și suveranității reale față de Moscova. Ei au considerat acest document un argument în plus la negocierea Tratatului Unional cu Uniunea Sovietică.

Liderii partidelor de opoziţie critică vehement eliberarea lui Veaceslav Platon din penitenciar.

Miercuri, 10 Iunie 2020 22:31

EXPERIMENTUL MOLDOVA. VERSIUNEA A DOUA

Politicieni moldoveni, atât din opoziție cât și de la putere, afirmă că ar fi autorii/eroii răsturnării regimului Plahotniuc din iunie 2019. Până la un punct este adevărat.

Marți, 02 Iunie 2020 16:05

DILEMA OPOZIȚIEI POLITICE MOLDOVENEȘTI

Maia Sandu poate ajunge ușor în fruntea unui guvern Pro-Moldova. Adică un cabinet de Miniștrii votat de o majoritate parlamentară condusă de Andrian Candu/Maia Sandu/Andrei Năstase.

Doi comentatori internaționali, Iulian Chifu și Vladimir Socor, au două puncte diferite asupra ultimelor evenimente politice din Republica Moldova.

Curtea Constituțională se va pronunța la 7 mai pe marginea contestării Legii nr. 57 din 23 aprilie curent cu privire la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse referitor la creditul de 200 milioane de euro. Până atunci judecătorii constituționali îndeamnă partidele politice, societatea civilă și instituțiile de informare în masă la calm, respect reciproc, dialog constructiv și bunăvoință. De aici.

Marți, 14 Aprilie 2020 19:47

O DECIZIE CARE SCHIMBĂ JOCUL DE PUTERE

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțională Legea nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative, prin care Cabinetul de Miniștrii condus de Ion Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

Pagina 1 din 2

ALTE ȘTIRI DE LA INSITUȚIILE PUBLICE