Articole filtrate după dată: Marți, 04 Februarie 2020

Ciclonul ce vine spre Moldova, însoţit de ploi şi zăpadă, este o binecuvântare, deoarece solul este foarte uscat.

La începutul lunii februarie, Patriarhul Kiril al Rusiei a sugerat că trebuie inițiate discuții pentru a-l menționa pe Dumnezeu în textul Constituției.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Moldovenii care încearcă să își redobândească cetățenia română sunt nevoiți să aștepte până la 3 ani pentru ca dosarele lor să fie procesate, acest lucru fiind generat și prin disfuncționalitățile înregistrate la nivelul Comisiei pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) în ultima perioadă.

Președintele Igor Dodon a demonstrat că este un politician maleabil, care se pliază perfect pe conjunctură, iar conjunctura existentă nu este tocmai favorabilă Republicii Moldova.

 

Primarul Ion Ceban afirmă că nu este responsabil de numirea lui Mihail Bagas la Regia Autosalubritate.

Fiind invitat la emisiunea Politica, jurnalista Natalia Morari l-a întrebat pe edil cum se face că activistul Bagas a fost numit în fucția de șef-adjunct la Regia Autosalubritate și faptul că acesta ridică un salariu de 17.500 de lei, transmite Știri.md

În context, Ion Ceban a accentuat încă odată că nu el este cel care l-a numit pe Mihail Bagas în această funcție. 

"Am explicat numirea lui Mihail Bagas la Î.M. Regia Autosalubritate și că nu am nicio legătură cu numirea acestuia în funcție. Am spus și anterior, vor fi verificări, inclusiv și un audit. Vom verifica numirile în funcție, activitățile financiare și economice. Același scenariu va fi și la Piața Centrală", a spus Ion Ceban. 

Știri.md menționează că Ion Ceban a declarat anterior că activistul civic Mihail Bagas a fost numit în funcția de director-adjunct de marketing la Regia "Autosalubritate" de către șeful întreprinderi imunicipale, Eugen Axentiev.

"Axentiev și-a motivat decizia prin faptul că în această persoană el poate avea încredere și Mihail Bagas va funcționa eficient. Vom monitoriza îndeaproape activitatea sa și, în cazul în care nu vor fi rezultatele așteptate, desigur, vom căuta un alt specialist", a explicat atunci Ceban.

Amintim că și consilierul municipal al PL, Veronica Herța, a scris pe rețelele de socializare despre noua funcție a lui Mihail Bagas.

Citește și: Ilian Cașu: Ion Ceban a creat un post pentru asistentul Silviei Radu

 

 

 

Deputații fracțiunii Partidului ȘOR intenționează să înregistreze în sesiunea de primăvara-vară a Parlamentului o inițiativă legislativă prin care să propună instituirea Curților de Jurați, formate din cetățeni, în cadrul instanțelor de judecată.

În cazul în care în Moldova se va înregistra un caz de coronavirus de tip nou, pacientul va fi internat la spitalul de boli infecţioase "Toma Ciorbă" din Capitală.

425 de persoane au murit în China ca urma a infecției cu noul coronavirus.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Directorii tuturor fabricilor de zahăr au fost reținuți, după ce a fost deconspirată o schemă de fraudă de proporții cu comercializarea zahărului din Belarus spre Rusia.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Actualul primar de Chișinău, Ion Ceban, contină să se laude cu proiecte la care nu a lucrat nicio zi.

Pagina 1 din 5

ALTE ȘTIRI DE LA INSITUȚIILE PUBLICE