Articole filtrate după dată: Marți, 18 Februarie 2020

La început a fost jumătate de miliard de dolari, care s-a subțiat între timp și a rămas doar 200 de milioane.

Publicat în IMPORTANT ÎN ECONOMIE

Întrevederea liderilor Partidului Socialiştilor (PSRM) şi Partidului Democrat din Moldova (PDM) are drept scop crearea unei noi coaliţii oficiale şi, în mod evident, este legată de viitoarele alegeri prezidenţiale.

Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a confruntat cu problema alegerii între valorile europene şi interesele personale. Astfel, analistul politic Vlad Kulminski a comentat întrevederea între conducerea ţării, liderii PSRM şi PDM.

Şapte întreprinderi municipale din Capitală înregistrează pierderi de milioane. Potrivit şefei Direcţiei Management Financiar a Primăriei, Eugenia Ciumac, în total, suma se ridică la peste 6,5 milioane de lei.

Inspirat probabil de vacanțelele luxoase ale președintelui Igor Dodon, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și-a organizat și el o vacanță de o săptămână cu familia în Egipt.

Amplificând refrenul său despre o politică externă „echilibrată” a R.Moldova și despre o Europă unită de la Vladivostok până la Lisabona, președintele Igor Dodon acuză în termeni departe de a fi diplomatici pe unii ambasadori ai țărilor UE de partizanat politic, dezinformare și, practic, de sabotarea relației noului guvern de la Chișinău cu Bruxelles-ul.

Fostul șef de la SIS ar putea fi obligat prin lege să plătească despăgubiri atât profesorilor turci, cât și statului.

Nu se ştie exact cât timp poate persista coronavirusul pe o suprafaţa contaminată sau pe obiectele cu potenţialul de a infecta alte persoane, dar unii cercetători au descoperit câteva indicii după ce au studiat compartamentul „înşelător” al altor coronaviruşi, informează CNN.

Publicat în IMPORTANT ÎN LUME

Din 2013, numărul de angajați din sfera educației a scăzut cu 9 mii de cadre. Dacă în 2013, în Moldova, erau 116.364 cadre didactice, atunci în 2018 – numărul acestora a constituit 109.206.

În Moldova este lipsă acută de asistenţi medicali. Pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă se arată că sunt 135 de locuri vacante pentru acestă funcție.

Pagina 1 din 5